L’olivar

L’entorn

Ens trobem dins el terme municipal de Santa Eugènia, un petit poble de les Illes Balears de passat i arrels agrícoles. A mig camí entre Santa Maria del Camí i Santa Eugènia, entre el Pla i el Raiguer, a les faldes del puig de Son Seguí, mirant a la serra trobareu el nostre olivar. Un entorn que convida a gaudir del paisatge interior de la nostra illa, rodejat de vinyes, ametlers, garrovers i oliveres…

La finca

Ses Rotes és la finca familiar on tenim la plantació. Va ser adquirida pel meu repadrí Gabriel Canyelles en els anys 30 del segle XX. És una finca de 6 hectàrees situada a les faldes del puig de Son Seguí, a Santa Eugènia (Illes Balears). Té una terra de call vermell molt pedregosa amb textura franca, ben drenada, que la fan idònia per al cultiu de l’olivera. Hi tenim sembrades 1500 oliveres de les varietats arbequina i koroneiki.

L’olivar ecològic

Entrar a l’olivar sempre ens convida a despertar els sentits. Arribes, camines una estona i deixes que el nostre entorn t’impregni els sentits més adormits. Cada estació ens regala les sensacions que li són pròpies. L’olor a terra banyada a l’hivern, d’herba recent tallada a la tardor, de les flors a la primavera… Els cant dels ocells, el brunzit de les abelles, una llebre que corre entre les oliveres… Volem un olivar viu i el gaudim. Per això, des del principi hem seguit els principis de l’agricultura ecològica.

Collita i producció

La collita és l’esdeveniment més important de l’any. És quan recollim el fruit que tant hem mimat durant tot l’any. Per això és un moment en que totes les tasques han d’estar ben organitzades per a que la qualitat de l’oli sigui sempre la màxima. Cada dia, les olives es duen tot d’una a la tafona on es molen abans de 24 hores des que han estat recollides de l’arbre. Això ens assegura obtenir un oli de màxima qualitat i que preserva totes les seves propietats fisicoquímiques i organolèptiques.